Direcţia Educaţie aminteşte: Colectările de bani pentru matineele din grădiniţe sunt interzise
Sursa foto:novosti-mk.org Vizualizari:

Direcţia Educaţie aminteşte: Colectările de bani pentru matineele din grădiniţe sunt interzise

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău recomandă tuturor conducătorilor instituţiilor de educaţie timpurie să opteze pentru un format de organizare şi desfăşurare a matineelor care să nu implice colectări de bani.

În acest sens, direcţia precizează că toate serbările organizate în grădiniţele de copii nu sunt reglementate în documentele de politici educaţionale, cât şi în alte documente normative. Activităţile extracurriculare din preajma sărbătorilor de Revelion pot fi desfăşurate cu sau fără participarea părinţilor. Un lucru este sigur şi obligatoriu: colectările de bani sunt interzise.

În aceeaşi ordine de idei, Direcţia precizează că, pentru a respecta egalitatea în drepturi a fiecărui copil şi a nu pune în dificultate părinţii, activităţile extracurriculare vor avea loc fără invitaţia persoanelor din afara instituţiei. Se recomandă ca părinţii preşcolarilor sau chiar cadrele didactice din instituţii să joace rolurile de Moş Crăciun, Zâna Iarnă, Fulguţa sau alte personaje de poveste.

Amintim că primarul interimar Ruslan Codreanu a menţionat în şedinţa de ieri a Primăriei Chişinău că actorii de la Teeatrul Municipal Guguţă s-au arătat deschişi pentru a fi contractaţi de către părinţi, oferind servicii legale, cu bon de plată. 

Similare
RECOMANDĂRI