Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din 1 octombrie, pentru o gardă de noapte medicii pot primi 1000 de lei

De la promisiune până la proiect de iniţiativă a fost doar un pas. Guvernul a aprobat astăzi majorarea suplimentului salarial pentru gărzile de noapte făcută de medici. Autorităţile spun că în acest sens le vor compensa doctorilor efortul, dar şi surmenajul din timpul programului de noapte. O gardă poate fi plătită şi cu o mie de lei.

„Suma maximă care este acoperită pentru un serviciu de noapte este de 1000 de lei. Acum ei au undeva 100, 200 de lei suplimentar la salariu pentru gărzile de noapte”, a spus ministra sănătăţii, Ăla Nemerenco.
 
Astfel, medicii care lucrează în spitale republicane şi municipale, în secţiile de anestezie, terapie intensivă şi reanimare vor primi, cel mai mult, câte o mie de lei. Cei care muncesc la spitalele raionale vor încasa câte 700 de lei.

Medicii cu profil de chirurgie, obstetrică şi toxicologie vor primi câte 850 de lei, în cazul în care intervin prin operaţii, iar dacă nu – 700 de lei.

De majorări se vor bucura şi medicii care muncesc noaptea în secţiile de internare. Remunerarea pentru o gardă va fi între 550 şi 800 de lei

Şi personalul medical de pe ambulanţe va primi sporuri salariale care sunt de la 250 până la 800 de lei.

Ministrul Sănătăţii spune că actuala mărime a suplimentului salarial pentru o gardă de noapte era mai mult o bătaie de joc. Astfel, nimeni nu dorea să muncească şi avea mult de suferit calitatea actului medical.

Decizia guvernului va intra în vigoare din 1 octombrie 2019.
Similare
RECOMANDĂRI