Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Destăinuiri cutremurătoare din spatele uşilor Terapiei Intensivă

Luptă până la epuizare pentru fiecare viaţă. Medicii de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău fac destăinuri cutremurătoare din spatele uşilor de la Terapie Intensivă. Vârsta medie a pacienţilor cu Covid-19 este tot mai mică, iar vindecarea devine o adevărată binecuvântare.

ANGELA COVAŞ, asistent medical, Spitalul Clinic Republican: Am avut un băiat de 39 de ani, care am plâns lângă el toată echipa de gardă. Înţelegea tot. Ne apuca de mână şi ne spunea că înţelege ce va fi cu el. toţi am plâns, dar cu părere de rău, băiatul n-a ieşit.

Medicii spun că boala devine complet imprevizibilă. Dacă la începutul pandemiei, persoanele în etate erau cele mai predispune de a face forme grave de Covid-19, acum tinerii sunt cei care umplu secţiile de Terapie Intensivă.

IULIA COJOCARU, asistent medical, Spitalul Clinic Republican: Am avut un caz cu un moşneguţ din 38. asta-s 84 de ani. Moşul a venit binişor la noi, pe urmă s-a înrăutăţit, că bătrânii oricum mai au concomitente boli. Până la urma a fost intubat, a stat 2 sătpămâni la aparat, inconştient. peste 2 săptămâni moşul îşi revine, îl detubează.

E ca o ruletă rusească, spun angajaţii spitalului. Boala de agravează brusc, iar decesul este subit.
IULIA COJOCARU, asistent medical, Spitalul Clinic Republican: Neprevăzuta situaţia asta, el acum vorbeşte cu tine. e bine, repiraţie bună şi într-o clipă poate să-mi spună că moare. saturaţia cade, vine doctoral, intubăm pacientul. Într-o clipă face stop cardio-respirator.

Alături de pacienţii aduşi din toate raioanele Republicii Moldova stau uneori şi medicii care, până să se îmbolnăvească, luptau pentru viaţa lor.

GHEORGHE BALAN, asistent medical, Spitalul Clinic Republican: Colegii, asistenţii,  cu care lucrăm cot la cot şi atunci când îi vezi că suferă, te marchează enorm.

Pandemia a luat până acum viata a peste 5000 de cetîţeni ai Republicii Moldova. Aproape că nu există o familie în care să nu fi existat o tragedie.


ANGELA COVAŞ, asistent medical, Spitalul Clinic Republican: Trăim şi noi alături de ei clipe când ne rugăm să se însănătoşească mai repede, să se ducă la familie. Aşa le spunem, familia, copiii vă aşteaptă acasă, vă rugăm să depuneţi efort ca să plecaţi acasă.
Similare
RECOMANDĂRI