Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, cere ca 1 iunie să fie zi liberă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, cere ca 1 iunie să fie zi liberă

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a făcut un demers către Guvern prin care a solicitat în regim de urgenţă să identifice soluţii pentru a declara ziua de 1 iunie din acest an zi liberă. „Pentru copii această sărbătoare nu are nicio valoare dacă nu se pot bucura de ea alături de familie”, spune deputatul.

„Părinţii trebuie sa fie conştienţi că timpul petrecut cu copiii lor este foarte important şi că modul în care îl valorifică, interacţiunând cu ei, poate avea un rol determinant în evoluţia ulterioară a copilului. Programul de interacţiune cu copiii se transformă, de cele mai multe ori, într-un alt lucru adăugat pe lista cu lucruri de făcut, iar petrecerea timpului cu copiii în weekend sau în vacanţe nu substituie faptul că în restul timpului le acordăm prea puţină atenţie”, spune Liviu Vovc, potrivit unui comunicat de presă al Platformei DA.

Liviu Vovc solicită Guvernului să se implice pe motiv că există nişte neconcordanţe legislative:

„Trebuie de menţionat faptul că potrivit Hotărârii Parlamentului din 2016 ziua de 1 iunie este zi de sărbătoare nelucrătoare.

Totodată, zilele de sărbătoare nelucrătoare sunt enumerate în articolul 111 din Codul muncii, iar articolul respectiv din Cod nu a fost modificat odată cu modificarea Hotărârii Parlamentului. Consider că este importantă modificarea Codului Muncii, dar acest lucru necesită mai mult timp, inclusiv convocarea şedinţei plenare a Parlamentului.”

Similare
RECOMANDĂRI