Deplasarea cicliştilor în parcurile din Chişinău va fi restricţionată
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Deplasarea cicliştilor în parcurile din Chişinău va fi restricţionată

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a declarat astăzi, la şedinţa online a serviciilor municipalităţii, că va restricţiona deplasările cicliştilor în parcurile municipale.

Potrivit lui Ceban, un copil a fost lovit ieri de o bicicletă în Parcul „Valea Trandafirilor” , iar acest lucru duce la regândirea organizării deplasării bicicliştilor prin parcuri, scrie Moldpres,

"Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de situaţii. Au mai existat plângeri la adresa bicicliştilor în care se afirmă că prin parcuri sunt organizate raliuri”, a concretizat primarul.

Ion Ceban a solicitat ca un grup de experţi din cadrul primăriei să se deplaseze la faţa locului, dar şi în alte parcuri mari, pentru a găsi o metodă de soluţionare a acestui tip de accidente. “Va trebui să vedem unde permitem şi unde nu bicicletelor să meargă şi cum delimităm zona pentru biciclişti. În acelaşi timp, poate găsim o modalitate de sancţionare a celor care se deplasează cu viteză prin parcuri”, a specificat edilul pe reţelele de socializare.

 

Similare
RECOMANDĂRI