Culturi agricole şi acoperişuri distruse, gospodării inundate, în urma ploilor torenţiale de ieri
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Culturi agricole şi acoperişuri distruse, gospodării inundate, în urma ploilor torenţiale de ieri

Mai multe localităţi au fost afectate de ploile torenţiale şi vijelia de aseară, înregistrată în unele regiuni din R. Moldova.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, vântul puternic a smuls şi a deteriorat circa 200 metri pătraţi de ţiglă metalică de pe acoperişul şcolii din localitatea Teşcureni, raionul Ungheni.

Precipitaţiile au afectat mai multe suprafeţei de culturi agricole din raionul Ungheni. Potrivit primelor estimări ale Comisiilor pentru situaţii excepţionale în Cetireni, raionul Ungheni ploaia a distrus 6 ha de livezi şi semănături. La Teleneşti precipitaţiile au compromis mai multe terenuri agricole.

Potrivit IGSU, vîntul puternic a afectat acoperişul unei fabrici de vinuri din localitatea Sărătenii Vechi, iar în localitatea Chiştelniţa, raionul Teleneşti a fost necesară intervenţia pompierilor. Aici salvatorii au fost alertaţi pentru a pompa apa din gospodăriile oamenilor. În dimineaţa zilei de 13 iunie pompierii au reuşit pomparea apei din 6 gospodării afectate şi mai urmează să intervină în alte 11 gospodării din aceeaşi localitate.

În urma intemperiilor nici o persoană nu a avut de suferit. Prejudiciile urmează a fi estimate de Comisiile pentru situaţii excepţionale care funcţionează la faţa locului.

Similare
RECOMANDĂRI