Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu sprijinul emigranţilor, punctul medical din Andruşul de Sus, Cahul, a primit dotări noi

Sunt departe de casă, dar investesc în dezvoltarea localităţii natale. Vorbim de emigranţii din satul Andruşul de Sus, raionul Cahul. Ei au pus mână de la mână pentru a cumpăra echipamentul necesar pentru punctul medical.

Un cântar, aparate de măsurat glucoza şi colesterolul, tensiometre şi un electrocadiograf. Toate aceste echipamente, absolut necesare,  lipseau din punctul medical de la Andruşul de Sus. Acestea au fost cumparate cu susţinerea celor plecaţi peste hotare, pentru ca localnicii să poate beneficia de investigaţii primare pe loc.
 
„Este un proiect care a venit la iniţiativa migranţilor şi ne bucură de acest parteneriat cu APL ca în final să avem un proiect dublu. Dacă noi am venit cu 1000 de dolari, acesta a costat 2600. Speram cât mai multe proiecte cu cei stabiliţi în străinătate”, a declarat VICTORIA IVANCIOGLO, coordonator de programe, proiectul „Migraţie şi dezvoltare locală”

Costul proiectului s-a ridicat la 2.600 de dolari. O parte din bani a fost oferită de Guvernul Elveţiei, iar restul este contribuţia emigranţilor din Andruşul de Sus.
 
„Sunt băştinaşii acestei localităţi şi noi ne-am străduit ca ei să se implice cât mai mult în dotarea localităţii lor şi moderniazrea pentru că atunci când revin acasă, sau au părinţi copii să aibă plăcere să revină acasă”, a spus SORIN CIOBANU, primar, Andruşul de Sus
 
Acesta este al doilea proiect realizat în localitate, cu sprijinul emigranţilor. Anul trecut, în Andruşul de Sus a fost amenajat un teren de joacă pentru copii.
Similare
RECOMANDĂRI