Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CSP va analiza, mâine, dosarele celor patru candidaţi la funcţia de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor va analiza mâine dosarele celor patru candidaţi la funcţia de procuror general. Astăzi, au aprobat şi regulamentul care le permite desfăşurarea concursului. Membrii CSP au 10 zile la dispoziţie pentru a trimite o propunere de numire în funcţie preşedintelui Igor Dodon.

Până atunci însă, Consiliul Superior al Procurorilor îi trimite la medic dar şi la psiholog pe cei patru candidaţii. Ei trebuie să treacă pe la 6 cabinete medicale pentru a obţine certificatele necesare pentru a fi admişi la proba de interviu.

Candidaţi pot obţine certificate medicale doar de la Spitalul Clinic Republican din Chişinău. Ei sunt obligaţi să treacă pe la medicul internist, pe la oftalmolog şi pe la medicul chirurg. Controlul va continua la neurologie, narcologie şi se va încheia la psiholog.

Candidaţii la funcţia de procuror general de asemenea trebuie să treacă şi un examen la psihiatrie, la psiholog. Este comsie în faţa căreia se prezintă candidatul. Ulterior acea comisie a Ministerului Sănătăţii pune diagnoza, su indică este apt candidatul pentru funcţia de procuror general sau nu”, a declarat ANGELA MOTUZOC, preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor.

Ulterior, candidaţii la funcţia de procurer general vor fi admişi la proba interviului. Abia apoi Consiliului Superior al Procurorilor va alege unul dintre concurenţi şi îl va propune spre aprobare şefului statului.

„Este termenul limită indicat în lege de 10 zile lucrătoare. Sperăm că, în acest termen vom avea toate certificatele necesare pentru a demara etapa a doua a concursului şi anume interviul”, a precizat ANGELA MOTUZOC.

Din cei 20 de candidaţi la funcţia de procuror general al Republicii Moldova, comisia a selectat patru. Este vorba despre Oleg Crîşmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan şi Alexandr Stoianoglo. Funcţia de procuror general a devenit vacantă, în iulie, după ce Eduard Harunjen şi-a dat demisia. Procurorul general interimar este acum Dumitru Robu.


 
Similare
RECOMANDĂRI