Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Condiţii moderne pentru poliţiştii din Cahul

Sectorul de poliţie numărul 1 din municipiul Cahul a devenit mai accesibil după ce a fost renovat conform celor mai bune practici ale poliţiei comunitare. Valoarea totală a asistenţei financiare este de 138 mii de dolari şi a fost oferită de Guvernul SUA, în cadrul proiectului "Sprijin pentru reforma instituţiilor de aplicare a legii din Republica Moldova", implementat de PNUD.

Cu o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, sediul sectorului de poliţie va deservi în jur de 30 de mii de cetăţeni. După renovare, edificiul a fost dotat cu mobilier şi echipament performant. La evenimentul de lansare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale care au sprijinit realizarea proiectului.  

 KATRINA FOTOVAT reprezentant SUA în Republica Moldova: „Stimaţi oaspeţi, Ambasada SUA a colaborat intens cu Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei pentru a implementa reforme majore în domeniul poliţiei din Republica Moldova. Prioritatea noastră este de a consolida legătura dintre poliţişti şi comunitatea pe care o servesc.”

DIMA AL-KHATIB reprezentant rezident PNUD MOLDOVA: „Astăzi, odată cu redeschiderea acestei secţii de poliţie care este renovată în conformitate cu principiile activităţii poliţiei la nivel de comunitate şi abordării care este concentrată pe oameni, vom consolida cooperarea şi vom creşte încrederea dintre serviciile poliţiei şi societate.”

Clădirea sectorului de poliţie are un design universal, astfel încât să fie accesibilă pentru toţi beneficiarii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Sediul dispune de o sală de audieri şi una polivalentă, utilizată pentru diverse activităţi comunitare.

SERGIU DIACONU secretar de stat, MAI: „Vrem şi ne-am propus ca politiştii noştri să acorde servicii de calitate pentru cetăţeni. Atunci când lucrezi într-un mediu favorabil, ai şi motivaţia necesară ca să livrezi servicii de calitate către
cetăţeni.”

BOBOIANU MIHAELA ofiţer superior, Inspectoratul de Poliţie Cahul: „Odată cu crearea noului sector, acesta va facilita comunicarea dintre poliţie şi societate. Renovarea şi modernizarea acestuia cred că este pas important în reforma poliţiei.”

În incinta Inspectoratului de poliţie Cahul a mai fost amenajată o cameră de prezentare pentru recunoaştere şi alta pentru martori, protejaţi prin vitraliu-oglindă, pentru a permite recunoaşterea suspecţilor.

IURIE PODARILOV şef Inspectoratul General al Poliţiei: „Fiecare cetăţean se va bucura de acele condiţii pe care le merită, în primul rând. Poliţistul să vină cu dragoste la serviciu şi să îndeplinească aceste atribuţii care sunt necesare pentru fiecare cetăţean.”

Anterior, cu sprijinul PNUD şi SUA au fost renovate şi reorganizate alte două sectoare de poliţie din Republica Moldova, din oraşele Chişinău şi Sângerei. În viitorul apropiat urmează a fi inaugurat un alt sector renovat la Egorovca, raionul Făleşti.
Similare
RECOMANDĂRI