Companiile de taxi vor fi obligate să aibă în dotare automobile adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Companiile de taxi vor fi obligate să aibă în dotare automobile adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii vor putea importa mai uşor mijloace de transport. Acestea vor avea dreptul să importe un mijloc de transport o dată la 7 ani, fără a achita taxe fiscale şi vamale.

Subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul grupului de lucru instituit la indicaţia prim-ministrului Pavel Filip, în urma mai multor sesizări din partea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

În acest scop, vor fi făcute modificări în legislaţie. În prezent, au facilităţi la importul automobilelor doar persoanele cu dizabilităţi locomotorii severe, dacă mijlocul de transport este acordat cu titlu gratuit (donaţie) şi reutilat corespunzător. Proiectul va fi în scurt timp definitivat şi prezentat Guvernului spre aprobare.

Urmează a fi creat şi un Centru tehnic specializat pentru reutilarea autovehiculelor, conform necesităţilor persoanelor cu nevoi speciale.

Grupul de lucru a solicitat, de asemenea, Agenţiei Naţionale de Transport Auto să oblige companiile de taxi să aibă în dotare maşini adaptate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Vor fi intensificate şi acţiunile de dotare a clădirilor publice cu rampe speciale pentru persoanele cu nevoi speciale. Actualmente, la intrările în Casa Guvernului, din străzile Puşkin şi Bodoni, au loc lucrări de instalare a ascensoarelor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii. Acestea urmează să fie date în folosinţă în luna septembrie curent.

În Republica Moldova locuiesc aproximativ 15 mii de persoane cu dizabilităţi locomotorii.

Similare
RECOMANDĂRI