Companie aeriană, amendată contravenţional pentru încălcarea măsurilor de profilaxie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Companie aeriană, amendată contravenţional pentru încălcarea măsurilor de profilaxie

Contrar prevederilor Hotărârii nr.7 din 13.03.2020 privind evoluţia situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, cu ruta Sharm-El-Sheikh – Chişinău, compania aeriană „Fly One” SRL a adus în Republica Moldova doi cetăţeni ai Ucrainei. A fost efectuat zbor charter, în data de 18 martie curent, cu scopul de reîntoarcere a cetăţenilor Republicii Moldova, aflaţi la odihnă în Egipt.

Astfel, pentru ignorarea prevederilor pct.6, subpct.4 al Hotărârii menţionate, în privinţa companiei aeriene a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenţie în baza art.761 alin. (1) Cod Contravenţional „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”, cu aplicarea amenzii în mărime de 50 000 de lei.

De menţionat că, în conformitate cu decizia Comisiei, din 17 martie curent, a fost SISTAT TRAFICUL AERIAN prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău, indiferent de direcţie intrare sau ieşire din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităţilor din Republica Moldova, dar şi altor state, de a evacua cetăţenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus. 

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetăţenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricţie nu se referă la cetăţenii străini şi apatrizii domiciliaţi sau cu şedere permanentă/temporară, conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor şi brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepţie fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaţional şi membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetăţeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Similare
RECOMANDĂRI