Compania gestionară promite că va renova toate staţiile de aşteptare a transportului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Compania gestionară promite că va renova toate staţiile de aşteptare a transportului

Întreprinderea care gestionează cele circa 300 de staţii de aşteptare a transportului public din capitală anunţă că a depăşit perioada de insolvabilitate, în care a intrat în 2010. Astfel, societatea şi-a reluat angajamentul să întreţină staţiile de aşteptare, amenajate acum 12 ani, în schimbul plasării panourilor cu reclamă. Subiectul a fost discutat la o întrevedere a agentului economic cu primarul interimar, Adrian Talmaci.


Într-un comunicat de presă al Primăriei se menţionează lucrările de reabilitare a pavilioanelor staţiilor de transport public au început în luna aprilie a anului curent. Lunar urmau a fi reparate câte 10 staţii. Până în prezent, au fost renovate 42 de staţii de pe principalele artere din oraş.

În comunicat se mai menţionează că, începând cu anul 2007, „Epamedia” SRL a investit 2,5 milioane de euro în amenajarea a 302 staţii de aşteptare a transportului public din capitală, în baza unui parteneriat public-privat cu Primăria municipiului Chişinău.

Potrivit unui studiu prezentat de IPRE în iulie 2019, peste 60% dintre staţiile de aşteptare a transportului public necesită să fie reparate, iar contractul actual de parteneriat public privat nu răspunde adecvat nevoilor utilizatorilor de transport public.

În anul 2007, Primăria municipiului Chişinău a încheiat un contract de parteneriat public-privat cu „Epamedia” SRL, care în 2010 a intrat în proces de insolvabilitate. Parteneriatul prevedea construcţia şi amenajarea a 300 de staţii de aşteptare a transportului public, oferind companiei media dreptul exclusiv de a plasa publicitate pentru o perioadă de 10 ani. Contractul prevedea şi o extindere automată pentru cinci ani în cazul în care nici una dintre părţi nu-şi exprima intenţia de a-l rezilia în ultimul an. În ianuarie 2017, în lipsa unei notificări de anulare a contractului, acesta a fost extins automat până în anul 2022.
Similare
RECOMANDĂRI