SOCIAL

Ce apă totuşi bem din fântânile de acasă

”Pentru o viaţă sănătoasă consumaţi minim 2 l de apă pe zi”, asta ne recomandă medicii şi ne reamintesc în pauzele publicitare. Ce fel de apă totuşi consumăm?

Statistica arată aproape 44% din populaţia ţării nu are acces la apă potabilă. Iar în 63,3 % din grădiniţele din ţară, apa prezintă pericol pentru sănătate. Despre cauzele dar şi soluţiile la această problemă puteţi afla din spotul video.

Michelle de la Edu Tolk împreună cu Stella Jemna de la Aprinde Becul au decis să facă 5 emisiuni în care pun mai multe întrebări despre mediu şi cum această informaţie poate fi încadrată în educaţie.

Pe lângă criza resurselor umane, mergem mână-n mână de 4 decenii cu o criză a resurselor naturale. Am inventat fabricile pentru consumul mare de produse, am automatizat procese pentru a avea timp de recreere. Tot ce ne-a fost oferit gratuit, înainte de apariţia noastră, este azi pus sub mare pericol. Progresul tehnologic şi activitatea umană sunt cauza schimbărilor economice şi climatice.

Căutăm viaţa pe alte planete şi uităm să îngrijim de ce dispunem. Avem o singură planetă, şi eforturile noastre trebuie să se bazeze pe educare pentru prevenirea, păstrarea şi îngrijirea mediului nostru.  Tehnologiile, combinate cu abilitatea extraordinară a profesorilor de a ghida tinerele talente oferă o oportunitatea să revoluţionăm nu doar educaţia, dar să găsim  şi soluţii la problemele societăţii.

Spotul video a fost realizat în cadrul proiectului „Abilitarea cetăţenilor în Republica Moldova”, finanţat de către Uniunea Europeană şi implementat de către Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creşterea potenţialului de vizibilitate şi comunicare şi implicare a cetăţenilor este Asociaţia Presei Independente (API).