Băuturi alcoolice contrafăcute, depistate şi ridicate de Poliţia Capitalei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Băuturi alcoolice contrafăcute, depistate şi ridicate de Poliţia Capitalei

În cadrul măsurilor de prevenire şi combatere a traficului ilicit de mărfuri, precum şi contrafacerea băuturilor alcoolice pe teritoriul capitalei, cât şi a infracţiunilor contravenţionale, pe  data de 9 octombrie curent , de către angajaţii Secţiei Securitate Publică a Inspectoratului de Poliţie Buiucani, în comun cu Ofiţerii de investigare a fraudelor economice a Direcţiei de Poliţie a  mun. Chişinău, au decospirat activitatea ilegală a unui bărbat în vârstă de 51 de ani.

Acesta comercializa băuturi alcoolice pe str. Calea Ieşilor direct din automobilul personal, în lipsa actelor  de provenienţă, precum şi în condiţii antisanitare. Atât din  automobilul acestuia, cât şi de la domiciliul bărbatului, au fost ridicate de către poliţişti, 46 litri de băuturi alcoolice, dopuri din plută, şi ustensile utilizate pentru îmbutelierea sticlelor. Dacă s-ar fi reuşit comercializarea acestora, s-ar fi obţinut un venit estimat la 2 300 lei.

În acest context s-a dispus ridicarea mărfurilor şi depozitarea acestora până la adoptarea deciziei instanţei de judecată. În privinţa bărbatului, a fost întocmit un proces verbal în baza art. 286 Cod Contravenţional alin. (3) ,, Încălcarea regulilor de comercializare cu amănuntul a băuturilor alcoolice “, care se sancţionează cu amendă de la 3000 la 4500 lei.

Similare
RECOMANDĂRI