Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au fost renovate primele două terenuri de mini-fotbal şi baschet din curţile unor blocuri din Chişinău

Veşti bune pentru amatorii de sport. Au fost renovate primele două terenuri de mini-football şi baschet în curţile blocurilor din Chişinău. Acestea fac parte din cadrul programului municipal de amenajare a terenurilor sportive.

Copiii au fost nerăbdători să încerce noul teren de sport şi s-au avântat în competiţia Starturi Vesele. Dacă va fi instalat şi fileul, micii sportivi vor putea juca şi volei.

Lucrările de renovare au început în luna octombrie a anului trecut. S-a început cu terenurile degradate iar selecţia au făcut-o consilierii municipali.

„Suma de 4,1 milioane de lei alocate pentru terenurile respective prevăd atât partea de cauciuc pe jos, iarbă cât şi amenajarea platformei unde oamenii pot să se aşeze să urmărească meciurile de football. Pentru un teren au fost alocate în jur de 700-750 de mii, în dependenţă de starea terenului care era pe jos”, spune Ruslan Codreanu, primar interimar al Chişinăului.

Toată lumea are acces gratuit pe noul teren de sport. În curţile blocurilor din Chişinău sunt în jur de o sută de spaţii care necesită reparaţii.

„Astfel de terenuri de joacă în sectorul Centru sunt în număr de şapte, ăsta este primul care este renovat deja, este renopvat cu banii alocaţi de către Consiliul Municipal Chişinău pentru anul 2019. Anul viitor Consiliul Municipal prevede alocarea de bani referitor la reparaţia la încă două astfel de stadioane”, spune Pavel Rusu, pretorul sectorului Centru. 

În acest an vor fi renovate cinci terenuri de sport. Două au fost inaugurate astăzi, iar la celelalte trei încă se mai lucrează. În cel mult două săptămâni vor fi gata.
Similare
RECOMANDĂRI