Aproape 80 de oameni fără adăpost au fost primiţi la Centrul de găzduire
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Aproape 80 de oameni fără adăpost au fost primiţi la Centrul de găzduire

78 de oameni fără adăpost au fost găzduiţi la Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil. Potrivit directorului instituţiei, Andrei Rotaru, în această perioadă cu temperaturi scăzute, aproximativ 60 de beneficiari stau şi ziua la Centrul de Găzduire.

La centru oamenii sunt asiguraţi cu trei mese pe zi, pot alege să citească o carte de la bibliotecă, să privească televizorul sau să ajute la munci gospodăreşti.

Cetăţenii în dificultate se pot adresa la Centru pentru adăpostire temporară. Locuitorii capitalei sunt îndemnaţi să contacteze Serviciul 112, atunci când observă în stradă persoane care îngheaţă şi au nevoie de îngrijiri.

Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituţie bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistenţă temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităţilor de trai zilnice. Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chişinău este de 100 de persoane. 

În perioada rece a anului: 1 noiembrie - 31 martie, instituţia prestează servicii de găzduire pentru beneficiari 24 din 24 de ore, se anunţă într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI