Ala Nemerenco: Autorităţile au pierdut controlul asupra infecţiei de COVID-19. A început nebunia cea mare
Sursa foto:TV8 Vizualizari:

Ala Nemerenco: Autorităţile au pierdut controlul asupra infecţiei de COVID-19. A început nebunia cea mare

„Autorităţile au pierdut controlul asupra infecţiei de COVID-19” şi de câteva zile „a început nebunia cea mare”. Declaraţia aparţine fostei ministre a Sănătăţii Ala Nemerenco, despre actuala situaţie pandemică.

„Fiecare serviciu, dar şi fiecare pacient se descurcă aşa cum poate. Majoritatea se tratează acasă, consultând medici cu experienţă în tratamentul COVID. În statistici ei nici nu figurează. La nivel de ţară se menţine atât diagnosticarea slabă, o monitorizare şi mai slabă, de contacţi nu prea se mai ocupă nimeni, locurile în spital au ajuns la limită, personal medical iritat, obosit, pacienţi în panică”, menţionează Nemerenco. 

Aceasta a lansat şi un mesaj pentru colegii săi. 

„Sunteţi unicii acum la care oamenii se uită ca la Dumnezeu. Sunteţi speranţa şi salvarea lor, nu-i părăsiţi. Vă dau dreptate – aţi obosit, v-au surmenat toţi – de la autorităţi până la echipamentele care vă sufocă, +sunteţi în pericol permanent de infectare, vă riscaţi chiar viaţa. Dar pentru aceşti oameni în suferinţă sunteţi mai mult decât medici sau salvatori”, scrie Ala Nemerenco.

Ţinem să precizăm că ieri în R. Moldova au fost înregistrate alte peste 1.700 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI