Agenţii economici, somaţi să nu mai vândă ţigări lângă şcoli
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţii economici, somaţi să nu mai vândă ţigări lângă şcoli

Agenţii economici care comercializează produse din tutun la o distanţă mai mică de 200 de metri de instituţiile de învăţământ sunt somaţi să le retragă din vânzare începând de astăzi, 4 decembrie. Este una dintre măsurile comune ale Primăriei şi Ministerul Afacerilor Interne în vederea soluţionării problemelor acute din capitală, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Primărie.

Mariana Beţivu, ofiţer de presă al Inspectoratului General Poliţiei, a spus că vânzarea produselor din tutun la o distanţă mai mică de 200 de metri de instituţiile de învăţământ este interzisă de legislaţie, iar poliţia va interveni ca şi până acum. Dacă se vor depista nereguli, vor fi luate măsuri în conformitate cu legea.

În comunicatul de presă emis de Primărie se mai spune că cele două părţi, autoritatea locală şi MAI, vor coopera pentru soluţionarea pe termen scurt şi mediu a unui şir de probleme acute cu care se confruntă capitala. Este vorba despre construcţiile ilegale, comerţul stradal, fluidizarea transportului şi parcările neautorizate.

Referitor la gheretele din capitală, primarul Ion Ceban a spus că acestea trebuie retrase, iar micilor comercianţi să li se ofere locuri amenajate în pieţe.
Similare
RECOMANDĂRI