Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

300 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, au participat la tradiţionalul Maraton „Run Kids Day" din Chişinău

În centrul Chişinăului, a fost astăzi o adevărată sărbătoare pentru copii. Ce mai contează că e pandemie când dorinţa de mişcare şi dorinţa de socializare sunt pe primul loc. 300 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, au participat la tradiţionalul Maraton "Run Kids Day". Echipaţi corespunzător, copiii au alergat cât iau ţinut picioarele,. La finalul cursei, toţi au primit medalii şi fructe din partea organizatorilor.

S-a alergat pe distanţe diferite - 400, 800, 1200 şi 2000 de metri. Primii care s-au aliniat la linia de start au fost copiii cu vârstele cuprinse între 5 şi 6 ani.

„Nu mi-a fost greu, era vesel. Ai obosit? Nu. Cum de ai reuşit să ajungi prima la finish? De obicei alergi în curte, acasă undeva ? Da, mă antrenez.”

„Eu am alergat 800 de metri, iar sora mea 400 de metri. A fost greu pentru voi? Pentru sora mea nu ştiu, dar pentru mine da. Dar pentru tine cum a fost? Foarte greu. De ce? Pentru că toţi au alergat foarte repede.”

„De la 6 ani particip aici la maraton, adică de la 5 ani şi atunci am luat locul 5. Şi acum ai ajuns primul la finish? Da.”

Cea mai tensionată cursă a fost cea de două mii de metri la băieţi. Câştigătorul este Vlad Tabacari, de 12 ani din Chişinău.

 VLAD TABACARI, câştigător; „Te-ai aşteptat că o să ajungi primul la linia de finish? M-am aşteptat să iau primul loc. N-am ştiut ce concurenţă va fi, dar a fost o experienţă nouă . Câte te-ai antrenat pentur acest Maraton? Aproape un an. Unde alergi de obicei? Prin parcruri, prin păduri.”

 Părinţii apreciază entuziasmul copiilor şi îi susţin în tot ceea ce fac.  

„Noi deja al treilea an venim la Maratonul Internaţional. E o sărbătoare foarte frumoasă pentru copilaşi şi pentru maturi.  Sportul uneşte, sportul e viaţa, e mişcarea care ne dă impulsul.”

„Sportul înobilează, motivează, te determină sa-ţi doreşti mai multe, să atingi anumite obiective. Şi cred că este ceva care e bine să fie deprins, cultivat de mic.”

VIRGINIA GRÎU, organizatoare: „Astăzi este prima zi a Maratonului – Kids Marathon pentru copii. Mâine o să fie maratonul pentru maturi, cu 42 de kilometri, distanţa cea mai mare.”

 Ajuns la a 7-a ediţie, Maratonul Internaţional Chişinău va începe astăzi, la ora 9. La eveniment sunt aşteptaţi în jur de două mii de participanţi, din 26 de ţări.
Similare
RECOMANDĂRI