13 persoane s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Toţi sunt în spital
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

13 persoane s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Toţi sunt în spital

13 persoane au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Acestea sunt internate la Spitalul raional Soroca. 

Informaţia a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca şi a Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP Soroca, a menţionat pentru sursa citată că 13 cetăţeni sunt internaţi cu simptoame de toxinfecţie alimentară.

„Bolnavii sunt consultaţi de medicii infecţionişti, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greaţă, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecţie alimentară. Şeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienţii. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Oamenii internaţi ar fi participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoşniţa, raionul Soroca. Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat şi de specialiştii CSP.

Similare
RECOMANDĂRI