SCI-TECH

Noi informaţii dezvăluie modul în care au fost create elementele grele după Big Bang

post-img

Teoria Big Bang şi întrebările privind modul în care viaţa a apărut reprezintă un subiect ce fascinează cercetătorii de zeci de ani, însă o nouă cercetare realizată de o echipă a Universităţii din vestul Australiei sugerează că efectele produse de Big Bang sunt mult mai diferite decât credeau anterior.

Teoria Big Bang a fost dezvoltată în 1927 şi este considerată cea mai credibilă explicaţie ştiinţifică a modului în care universul a fost creat. Conform Phys, aceasta sugerează că la baza formării universului s-a aflat un proces de expansiune şi explozie ce a dus la crearea hidrogenului gazos şi apoi la formarea stelelor, moartea lor şi, în cele din urmă, la crearea vieţii.

Cercetătorii Snezhana Abarzhi şi Annie Naveh, din cadrul Universităţii din vestul Australiei, au realizat o analiză matematică a condiţiilor ce au fost create de supernove. Abarzhi a afirmat că explozia supernovei a fost violentă, însă nu s-a produs atât de rapid pe cât se credea anterior. „Se crede, în mod normal, că turbulenţele au reprezentat mecanismul de transfer al energiei şi acumulărilor ce au dus la formarea substanţelor chimice din supernovă”, a declarat Abarzhi.

„Cercetarea noastră a dezvăluit că nu au existat deloc turbulenţe, ci procesul a fost unul lent în care punctele cheie de energie au fost localizate şi capturate, ce a rezultat în formarea a, de exemplu, fierului, aurului şi argintului din atomii produşi de Big Bang. Descoperirea este importantă doarece pune la încercare modul în care înţelegem teoria Big Bang-ului şi a formării vieţii”, a continuat Abarzhi.