Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maşinile electrice sunt viitorul. Un pasionat de autoturisme din Londra şi-a transformat arhaicul Morris Minor într-o maşină electrică

Maşinile electrice sunt viitorul. Un pasionat de autoturisme din Londra şi-a transformat arhaicul Morris Minor într-o maşină electrică

Ideea a pornit de la decizia municipalităţii din Londra de a adopta restricţii dure pentru maşinile pe benzină sau motorină.

Un entuziast de autorurisme, Matthew Quitter, a dorit să-şi pornească arhaicul Morris Minor din 1953. A întors cheia în contact, dar nu s-a auzit nimic, deşi motorul funcţiona. Explicaţia era simplă: Quitter şi-a transformat maşină într-una electrică. Cu o baterie cu puterea de 13 kilowaţi la oră, noul Morris Minor poate merge 64 de kilometri.

Matthew Quitter, pasionat de autoturisme: "Asta este. Există un mic zgomot al anvelopelor şi sunetul unei maşini din 1953 amestecându-se în traficul din Londra".

Quitter a fondat o firmă, London Electric Car, şi vrea să-şi dezvolte afacerea.

Matthew Quitter, pasionat de autoturisme: "În Regatul Unit avem, cred, 37 de milioane de maşini. Cred că în lume sunt un miliard şi cred că nimeni nu se îndoieşte că ne îndreptăm spre o societate mult mai ecologică. Se pune întrebarea: ce se va întâmpla cu toate aceste vehicule? Chiar o să dezmembrăm 37 de milioane? Pentru mine nu este credibil".

Dar, transformarea maşinilor clasice în unele electrice nu este la îndemâna tuturor. Costul este prohibitiv: în jur de 26.000 de dolari, din cauza preţurilor mari ale componentelor. Procesul durează între 3 şi 6 luni. Matthew Quitter spune că firma sa lucrează la dezvoltarea unor echipamente mai ieftine, astfel ca pasionaţii de autoturisme să-şi poată transforma maşinile.

Similare
RECOMANDĂRI