În Republica Moldova a fost testată tehnologia 5G
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova a fost testată tehnologia 5G

Grupul "Orange" a testat în Moldova noua tehnologie de generaţia a cincea 5G, anunţă Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Ministrul Chiril Gaburici, care a participat miercuri la evenimentul de prezentare şi testare a tehnologiei 5G, a spus că "de fiecare dată trăieşte emoţii deosebite în momentele în care operatorii din Republica Moldova au trecut de la o generaţie de tehnologii la alta". 

"Pe lângă muncă şi efort, în spatele acestor realizări sunt investiţii enorme. Republica Moldova a demonstrat că merită să se facă investiţii aici, iar clienţii noştri sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă tehnologii noi", a spus el.

Directorul operaţional "Orange Group" pentru regiunea europeană, Jean-Marc Vignolles, a menţionat că Republica Moldova se arată foarte deschisă inovaţiilor tehnologice, mai mult ca atât, apreciază eforturile depuse de Guvern pentru a facilita inovaţia şi educaţia digitală. 

"Datorită beneficiilor şi facilităţilor oferite de parcul IT, compania Orange si-a extins activităţile, acum oferim servicii şi altor operatori, din alte ţări, în timp ce ne aflăm pe teritoriul Republicii Moldova. Prin testul de astăzi reiterăm disponibilitatea Grupului de a investi în Moldova pentru a le oferi clienţilor cele mai bune experienţe în conectivitate", a spus el.

Strategia 5G a Grupului "Orange" se bazează pe trei componente: îmbunătăţirea benzii mobile de mare viteză, acces de mare viteză în ceea ce priveşte reţeaua fixă şi aplicaţii noi pentru a sprijini transformarea digitală a afacerilor. Până în anul 2020, testele ce vizează aceste trei zone vor pregăti sosirea 5G atât pentru consumatori, cât şi pentru clienţii business.
Similare
RECOMANDĂRI