Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău a fost lansat cel mai revoluţionar ecosistem IT din Republica Moldova

La Chişinău a fost lansat cel mai revoluţionar ecosistem IT din Republica Moldova. Clădiri moderne, dar şi grădini cu plante exotice, compun un adevărat paradis pentru creatorii de înaltă tehnologie. Odată cu lansarea noului spaţiu se prognozează o creştere a afacerilor din sfera tehnologiilor informaţionale. Clădirea Digital Park este dotată cu sisteme inteligente de ultimă generaţie şi poate deveni unica din ţară cu certificat internaţional ecologic.

Parcul IT de înalt nivel poate lărgi orizonturile pentru angajaţii din acest domeniu. Creatorii platformei îşi propun să aducă mai multe companii internaţionale pentru a dezvolta proiecte comune. Astfel, vor putea să-i convingă pe tinerii specialişti să rămână şi să lucreze acasă.

Angajatorii promit deja salarii de peste 2 mii de euro pentru specialişti. Complexul IT va putea fi şi o platformă de învăţare şi activităţi practice, atât de necesară studenţilor de la universităţile de profil.

Lucrările au durat mai bine de şapte ani. S-au construit mii de metri pătraţi de spaţii de lucru, dar şi grădini cu plante exotice, loc ideal de relaxare pentru angajaţii companiilor IT.
 
Suma investită până acum este de peste 12 milioane de euro, urmând să crească la 30 de milioane de euro, pentru etapa a doua de dezvoltare a proiectului. Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare a oferit un sprijin financiar, o scrisoare de garanţie de 10 milioane de dolari, bani ce vor fi folosiţi în etapa a doua de dezvoltare.
Similare
RECOMANDĂRI