VIDEO. Mesajul de Crăciun al Preafericitului Daniel, Patriarhul Biserici Ortodoxe Române
Sursa foto:europafm Vizualizari:

VIDEO. Mesajul de Crăciun al Preafericitului Daniel, Patriarhul Biserici Ortodoxe Române

Cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite un mesaj tuturor românilor.

Patriarhul îndeamnă la milostenie, întrucât Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea milostivirii şi a bucuriei. Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu.

În această perioadă, insistă Preafericirea Sa, suntem chemaţi să oferim mai mult ajutor celor aflaţi în nevoi şi să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie din pacea şi bucuria lui Hristos.

”Sărbătoarea Naşterii Domnului sau Crăciunul este Sărbătoarea în care prăznuim iubirea smerită a lui Dumnezeu faţă de oameni. Dumnezeu Cel veşnic trimite pe Fiul Său în lume ca să mântuiască lumea. Hristos Domnul Se face om pământean pentru ca pe pământeni să-i ridice la viaţă veşnică cerească. Se naşte din Fecioara Maria prin lucrarea Duhului Sfânt ca să sfinţească umanitatea din interiorul ei. Se naşte într-o peşteră a pământului pentru a sfinţi pământul din interiorul lui.

Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos la Betleem ne arată legătura dintre cer şi pământ, dintre îngeri şi oameni. Atunci au cântat îngerii «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoire”.

„Prin urmare, Sărbătoarea Naşterii Domnului este o sărbătoare a preaslăvirii lui Dumnezeu Care Se face om din iubire pentru oameni şi pentru mântuirea lor, o sărbătoare a păcii sufleteşti, o sărbătoare a bucuriei sau a bunei voiri între oameni.

De aceea, cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului oferim daruri celor dragi şi celor care sunt neajutoraţi. Oferim daruri ale iubirii noastre ca răspuns la iubirea lui Dumnezeu pentru noi. Cu alte cuvinte, Sărbătoarea Crăciunului este sărbătoarea milostivirii şi, în acelaşi timp, a bucuriei. Cel care dăruieşte semenilor săi umple sufletul său de iubirea milostivă a lui Dumnezeu.

Cu prilejul acestei mari sărbători a creştinătăţii ne gândim în mod deosebit la românii din ţară, dar şi din afara ţării, la românii de lângă graniţele actuale ale României, dar şi la românii din diaspora. Îi pomenim în rugăciunile noastre şi trebuie să arătăm semne de frăţietate şi de comuniune românească.

De asemenea, în aceste zile suntem chemaţi să ajutăm pe cei săraci, pe cei bătrâni, pe oamenii bolnavi, însinguraţi şi neajutoraţi, să răspândim în jurul nostru pace şi bucurie din pacea şi bucuria lui Hristos.

Cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Anului Nou şi Botezului Domnului vă dorim tuturor sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, întru mulţi şi binecuvântaţi ani!”

Similare