Simona Halep este nr. 1 mondial! Ea a câştigat meciul cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, de la Beijing
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simona Halep este nr. 1 mondial! Ea a câştigat meciul cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, de la Beijing

Simona Halep a devenit prima româncă nr. 1 mondial în tenis. Ea va ocupa, de luni, locul 1 în clasamentul WTA, după ce a câştigat azi semifinala cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, din turneul de la Beijing, anunţă Ştirile TVR.

Românca s-a calificat în finala competiţiei, unde o va întâlni pe Petra Kvitova. Indiferent de rezultatul finalei de mâine, Simona Halep rămâne pe locul 1 în clasamentul WTA.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Simona şi-a luat revanşa în faţa Jelenei Ostapenko, după ce letona a învins-o anul acesta în finala turneului de la Roland Garros. Simona pierdea atunci  a doua şansă a carierei de a câştiga primul Grand Slam. A fost şi prima ocazie din 2017 pentru sportiva noastră să devină lider mondial. Ulterior, Simona avea să se mai afle de câteva ori la doar un meci de  locul 1 mondial: în turneul de la Eastbourne, când a fost învinsă de Caroline Wozniacki, sfertul  de finală de la Wimbledon, pierdut în faţa Johannei Konta, finala de la Cincinnati, pierdută la Garbine Muguruza.

Românca a devenit, la finalul Turneului de la Wimbledon, jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10. Halep a intrat în topul primelor jucătoare din lume la 27 ianuarie 2014, poziţie pe care a ocupat-o  neîntrerupt de atunci.
Similare