Secretarul de Stat al SUA: Vom adopta o poziţie fermă împotriva agresiunilor Rusiei şi încercărilor de a submina NATO
Sursa foto:Calea Europeană Vizualizari:

Secretarul de Stat al SUA: Vom adopta o poziţie fermă împotriva agresiunilor Rusiei şi încercărilor de a submina NATO

SUA şi NATO vor adopta o poziţie fermă în continuare împotriva agresiunilor Rusiei şi încercărilor Moscovei de a submina Alianţa, iar Alianţa Nord-Atlantică va trebui să se concentreze pe provocările pe care China le generează ordinii internaţionale bazate pe reguli, a declarat marţi, pentru CaleaEuropeană.ro, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, în cadrul unei conversaţii online alături de secretarul general Jens Stoltenberg.

Blinken, care efectuează de luni până joi prima sa vizită la Bruxelles unde participă la ministeriala de externe a NATO şi se întâlneşte cu oficialii UE, a participat alături de Stoltenberg la un eveniment online intitulat “Consolidarea legăturii transatlantice”.

“Trebuie să fim capabili, aşa cum se spune, să facem mai multe lucruri când vine vorba de Rusia. De exemplu, suntem foarte, foarte limpezi, că vom lucra cu Rusia atunci când acest lucru va fi în beneficiul intereselor noastre, iar unul dintre acestea este stabilitatea strategică şi am demonstrat deja acest lucru odată cu extinderea acordului Noul START. Pe de altă parte, vom adopta o poziţie fermă împotriva agresiunii ruseşti şi a altor acţiuni care încearcă să submineze alianţa noastră. Şi în mod similar, trebuie şi ne vom asigura că NATO este concentrată şi pe unele dintre provocările pe care China le pune în legătură cu ordinea internaţională bazată pe reguli”, a răspuns Blinken unei întrebări din partea CaleaEuropeană.ro.

Într-un răspuns similar la aceeaşi întrebare, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că atât timp cât sunt uniţi aliaţi se pot ocupa de provocările reprezentate de China şi de Rusia.

Similare
RECOMANDĂRI