Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România, omagiată în Franţa. Majestatea Sa Margareta a fost primită la Crucea Roşie, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Regina Maria

România e omagiată în Franţa, la 100 de ani, de când Regina Maria a reuşit să o pună pe hartă, la Conferinţa de Pace de la Paris. După un secol, urmaşa reginei, Majestatea Sa Margareta curtează Franţa, într-un demers copiat după cel al suveranei.

Strănepoata Reginei Maria a fost primită la Crucea Roşie din Franţa, la fel cum, în 1919, a fost întâmpinată Suverana României Mari. Şi Regina Maria a fost preşedinte onorific al Crucii Roşii, în război a îngrijit soldaţii, a înfiinţat spitale de campanie şi Serviciul de Ambulanţă, care i-a purtat numele. După război, suverana şi-a îndreptat atenţia spre văduvele de război şi miile de copii care au rămas orfani. Fotografii inedite, rămase peste timp, ne dezvăluie câtă grijă avea statul de orfani: erau duşi în tabere la mare, vara, însoţiţi de asistentele Crucii Roşii. În 1919, Regina Maria a vizitat şi orfanii Franţei.

Faptul că noi suntem aici are o latură mai umană, urmărim exact ce a făcut Regina Maria atunci, este o dovada de continuitate şi o fascinaţie, nu vorbim doar despre prezent, ci şi de trecut şi viitor, asta dă o bogăţie acestei vizite. Noi am avut acest mesaj că România poate să fie un sprijin pentru o Europă puternică”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

Ambasada României la Paris a oferit un dineu în onoarea Majestăţii Sale Margareta, exact aşa cum, în 1919, ambasadorul român Victor Antonescu a oferit un dineu în cinstea Reginei Maria.

Similare
RECOMANDĂRI