Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiectul de buget al României, pe 2019, aprobat în şedinţa de guvern de azi

După întârzieri şi certuri, bugetul pentru acest an a ajuns, în sfârşit, pe masa guvernului. În şedinţa executivului, premierul Viorica Dăncilă a declarat că proiectul are trei piloni - sănătatea, educaţia şi investiţiile publice. Iar deficitul nu va trece de 2,55 la sută din produsul intern brut.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat proiectul de buget pentru 2019. “Mă bucur să vă spun că astăzi Guvernul României a aprobat proiectul de buget pe 2019 şi, desigur, şi bugetul de asigurări sociale”, a spus Teodorovici.
 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în şedinţa de guvern că PIB va depăşi  1000 de mld de lei, iar deficitul bugetar va fi  2,55% din PIB.  Pentru sănătate, bugetul va fi cu 6,1 mld mai mare faţă de anul trecut.  Bugetul anului 2019 este echilibrat şi concentrat pe susţinerea politicilor sociale şi pe politici de dezvoltare, a mai spus prim ministrul.

Opoziţia nu vede cu ochi buni bugetul şi pregăteşte amendamente în dezbaterea din parlament. În plus, liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut guvernanţilor să abroge ordonanţa 114, care impune suprataxarea băncilor şi a companiilor din energie.

Similare
RECOMANDĂRI