Proiect unic în şcolile din România. Elevii de la Colegiul “Grigore Moisil” din Braşov au construit trei maşini electrice
Sursa foto:Mediafax.ro Vizualizari:

Proiect unic în şcolile din România. Elevii de la Colegiul “Grigore Moisil” din Braşov au construit trei maşini electrice

30 de liceeni de la Colegiul Naţional de Informatică "Grigore Moisil" din Braşov au venit cu o surpriză pentru colegii lor în prima zi de şcoală. Le-au prezentat trei maşini electrice pe care le-au asamblat chiar ei în timpul vacanţei de vară.

Maşinile liceenilor merg perfect. Deocamdată nu au caroserii, dar cei care le-au încercat nu le-au simţit lipsa.

Caroseriile sunt în lucru şi vor ascunde de ochi curioşi angrenajele şi cele două baterii de câte 12 volţi care dau putere unui motor electric. Merg cu cel mult 40 de kilometri pe oră şi au autonomie de o oră şi jumătate.

Elevii constructori s-au împărţit în trei echipe. Piesele şi modulele pentru asamblarea celor trei maşini au venit în iulie.

Tinerii constructori au fost sprijiniţi de profesori de la colegiul lor, dar şi de profesori şi studenţi de la Universitatea Transilvania.

„Noi avem o experienţă de 9 ani pe circuitele internaţionale. Nu facem maşini electrice, facem maşini cu combustie, dar ne luptăm la cel mai înalt nivel în ceea ce priveşte competiţia universitară inginerească”, a spus profesorul universitar Mihai Comsit, Universitatea Transilvania.

Proiectul "Info Car Race" a fost iniţiat şi finanţat de Fundaţia Comunitară Braşov, printr-un program de atragere a copiilor şi tinerilor spre ştiinţe şi tehnologii.

Pe 23 septembrie, cele 3 echipe de la Colegiul Naţional de Informatică "Grigore Moisil" se vor întrece pentru a stabili ce echipă a construit cea mai bună maşină şi are piloţi mai pricepuţi. Echipa câştigătoare va participa în această toamnă la un concurs mondial, la Londra.

Similare