Proiect de lege adoptat în Senat. Defăimarea drapelului României sau a imnului naţional va fi pedepsită cu închisoarea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proiect de lege adoptat în Senat. Defăimarea drapelului României sau a imnului naţional va fi pedepsită cu închisoarea

Senatul României a adoptat miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, iniţiativa legislativă care prevede pedeapsa cu închisoarea între 6 luni şi 3 ani pentru defăimarea drapelului României sau a imnului de stat.

Potrivit proiectului, ”Profanarea drapelului României, intonarea imnului naţional al României cu alt text sau cu altă partitură decât cele stabilite de lege, cu intenţia de a defăima drapelul României sau imnul naţional al României, precum şi orice altă manifestare publică săvârşită cu aceeaşi intenţie, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”.

Autorul acestui proiect de lege este deputatul Marius Paşcan. Acesta a spus că demersul său vine în contextul în care fiecare stat membru al Uniunii Europene duce o politică de câştigare a respectului, inclusiv prin instrumentul legislativ, el dând exemplu în acest sens, Germania, ţară despre care a spus că sancţionează penal orice manifestări împotriva simbolurilor naţionale.

”În epoca globalizării, considerăm că simbolurile naţionale trebuie apărate de lege în mod concret şi eficace”, a precizat Paşcan, conform G4media.

În următoarea etapă, propunerea legislativă urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, care este forul decizional în acest caz.
 

Similare
RECOMANDĂRI