Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programul de tabere ARC, dedicat Centenarului Marii Uniri. 3000 de tineri din diasporă vor beneficia de tabere

Programul de tabere ARC, dedicat în acest an Centenarului Marii Uniri, a ajuns la a X-a ediţie. Proiectul se adresează etnicilor români din afara graniţelor, respectiv elevi, tineri, studenţi din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani.

2700 de locuri sunt destinate taberei din vară, iar în premieră, anul acesta programul ARC se extinde şi în iarnă, cu încă 300 de locuri.

În cadrul evenimentului, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, au semnat un protocol de colaborare între MRP şi MTS dedicat programului de tabere "ARC", ediţia 2018 - "ARC CENTENAR".

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, a punctat că programul taberelor ARC este unul care are continuitate, având în vedere că a ajuns în al zecelea an de funcţionare. Ministrul a menţionat că anul acesta taberele vor fi găzduite în judeţele Tulcea, Neamţ, Hunedoara şi Gorj.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a afirmat, la rândul său, că la ediţiile derulate în cadrul programului 'ARC' au participat aproximativ 20 de mii de tineri de etnie română din comunităţile istorice şi diaspora.

Similare
RECOMANDĂRI