Programul Bazinul Mării Negre. Au fost aprobate primele 23 de proiecte
Sursa foto:economica.net Vizualizari:

Programul Bazinul Mării Negre. Au fost aprobate primele 23 de proiecte

23 de proiecte în valoare de 18,6 milioane de euro au fost aprobate la cel mai recent Comitet Comun de Monitorizare al Programului Operaţional Comun “Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Proiectele vizează investiţii pentru îmbunătăţirea nivelului de trai în localităţile din Bazinul Mării Negre, prin promovarea afacerilor şi a antreprenoriatului, prin promovarea unei politici de mediu coordonate şi reducerea, prin acţiuni comune, a deşeurilor maritime.

Cea de-a doua reuniune a Comitetului s-a desfăşurat la Bucureşti, pe 30 ianuarie 2018. CCM a aprobat rezultatele evaluării tehnice şi financiare a aplicaţiilor depuse în cadrul primului apel de propuneri de proiecte lansat în cadrul Programului.
 
La reuniune au participat membrii Comitetului, din cele opt state participante în program (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia şi Ucraina), alături de reprezentanţi ai Autorităţii de Management, Comisiei Europene, Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, experţi TESIM – Suport Tehnic pentru Implementarea şi Managementul Programelor ENI CBC şi echipa Secretariatului Tehnic Comun.
 
Programul Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI) şi co-finanţat de statele participante în program.
 
Suportul financiar oferit programului de Comisia Europeană este de 49 de milioane de euro. Bugetul total (incluzând cofinanţarea statelor participante) este de 54 de milioane de euro.
Similare
RECOMANDĂRI