Prima reacţie a lui Ludovic Orban după căderea Executivului: „Guvernul cade în picioare"
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Prima reacţie a lui Ludovic Orban după căderea Executivului: „Guvernul cade în picioare"

„Guvernul cade în picioare", este reacţia premierului demis, Ludovic Orban, după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban, la trei luni de la învestirea sa în funcţie. Au fost 261 voturi „pentru” şi, potrivit informaţiilor Digi24.ro, un senator liberal a votat alături de PSD.

„Un Parlament dominat de forţe retrograde, (...) care a călcat în picioare democraţia, interesele fundamentale ale României, a decis astăzi prin moţiune de cenzură căderea Guvernului pe care îl conduc.

Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, într-o perioadă extrem de scrută am reuşit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, am reaşezat România în rândul naţiunilor europene pe picior de egalitate. De asemenea, suntem mândri că am refăcut încrederea mediului de afaceri în Guvernul României.

Am corectat grave erori. Aduc aminte de câteva lucruri: eliminarea supra-accizei, abrogarea recursului compesatoriu, rectificarea bugetară care a salvat în ultimul moment bugetul Românei şi ne-a permis să plătim toate datoriile proovate de Guvernul PSD. Am adoptat proiectul de lege al bugetului de stat până la 31 decembrie. Am fost judecat de o alianţă parlamentară toxică.

 

Am pierdut doar o bătălie, vom câştiga bătălia pentru România. În viitorul apropiat, românii vor avea din nou puterea să decidă aşa cum au făcut-o la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale şi la referendumul convocat de preşedintele Iohannis. 

Nu am sacrificat nimic. Niciodată nu a existat, nu există şi nu va exista vreo înţelegere între PNL, condus de mine ca preşedinte, şi cei de la PSD. Avem gândită o strategie, vom decide paşii ulteriori în cadrul reuniunii Biroului Executiv", a declarat Orban.

După demiterea Guvernului Orban prin adoptarea moţiunii de cenzură, miercuri, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este automat respins şi nu mai poate fi promovat prin ordonanţă de urgenţă, deoarece guvernul care rămâne interimar în funcţie nu mai poate adopta decât acte administrative.

Pasul următor este ca preşedintele Klaus Iohannis să convoace consultări cu partidele la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze un alt guvern.

Similare
RECOMANDĂRI