Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Papa Francisc, la întâlnirea cu Patriarhul Daniel, rememorare a vizitei Papei Ioan Paul al II-lea: "Cum să nu ne amintim strigătul spontan de 'Unitate, unitate!' care s-a auzit aici”

La Palatul Patriarhiei din România, Papa Francisc i-a salutat pe membrii Sfântului Sinod rostind "Hristos a înviat!". Preoţii i-au răspuns "Adevărat a înviat!". Sfântul Părinte a subliniat că a venit în România ca pelerin şi a amintit de strigătul spontan "Unitate, unitate!", care a răsunat la Bucureşti la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

"Aş dori să adresez un gând de recunoscătoare amintire Patriarhului Teoctist. Cum să nu ne amintim strigătul spontan de 'Unitate, unitate!' care s-a auzit aici, la Bucureşti, în zilele acelea? A fost un strigăt de speranţă, izvorât din inima poporului lui Dumnezeu. O profeţie care a inaugurat un timp nou - timpul de a merge împreună - pentru a redescoperi şi trezi în noi fraternitatea care ne uneşte", a rememorat Papa Francisc.

"Să mergem împreună cu puterea memoriei, nu cu memoria nedreptăţilor suferite sau pricinuite, a judecăţilor şi prejudecăţilor  care ne închid într-un cerc vicios, ne determină să avem atitudini sterile", a îndemnat Suveranul Pontif.

"Să mergem împreună cu memoria rădăcinilor veacurilor dintâi, în care Evanghelia, vestită cu îndrăzneală şi cu spirit profetic, a întâlnit şi luminat noi popoare şi culturi!", a adăugat el.

După discursuri, Sfântul Părinte i-a dăruit Patriarhului Daniel o Evanghelie.

Patriarhul Daniel i-a dăruit, la rândul său, o medalie jubiliară şi un album cu fotografii de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

Similare
RECOMANDĂRI