Klaus Iohannis face apel la responsabilitate: În România nu avem răspândire comunitară a coronavirusului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis face apel la responsabilitate: În România nu avem răspândire comunitară a coronavirusului

Klaus Iohannis a avut marţi o videoconferinţă cu şefii de stat sau de guvern din ţările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19, după care a făcut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seara, că, deşi în România sunt confirmate 29 de cazuri de coronavirus, numărul este mic. În plus, nu se poate vorbi despre o răspândire comunitară, a explicat şeful statului.

Iohannis a arătat că riscul unei pandemii de coronavirus rămâne ridicat şi a subliniat că este necesar ca statele să-şi coordoneze măsurile.

"Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort la nivel naţional, internaţional şi global", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convocat pentru miercuri o discuţie cu premierul interimar Ludovic Orban şi ministrul interimar de Finanţe, Florin Cîţu, în contextul efectelor economice ale coronavirusului.

"Am convocat deja pentru mâine la ora 11,00 o discuţie cu premierul şi ministrul Finanţelor Publice", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, marţi, după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Preşedintele a subliniat că în România nu avem răspândire comunitară a virusului, adică ştim care sunt cazurile, unde s-au infectat şi monitorizăm persoanele cu care au intrat în contact. Iohannis a făcut un apel la populaţie să respecte măsurile adoptate de autorităţi şi să renunţe la deplasările care nu sunt necesare. Şeful statului a avut şi un mesaj de solidaritatea cu românii din Italia.

29 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, între care 9 au fost confirmate ierik în Bucureşti, potrivit bilanţului de marţi al Grupului de Comunicare Strategică. GCS a anunţat, de asemenea, că trei dintre persoanele care au fost confirmate cu noul virus sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 luni, în Bucureşti.

Potrivit bilanţului, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Similare
RECOMANDĂRI