FOTO. România, gest de „solidaritate profundă şi afecţiune pentru poporul italian”. Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului Italiei
Vizualizari:

FOTO. România, gest de „solidaritate profundă şi afecţiune pentru poporul italian”. Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului Italiei

Administraţia Prezidenţială a României a iluminat Palatul Cotroceni aseară în culorile drapelului italian, în semn de solidaritate cu Italia şi cu poporul italian, cea mai grav afectată ţară din Europa de pandemia cu noul coronavirus, peste 115.000 de cazuri înregistrate şi aproape 14.000 de decese.

„Palatul prezidenţial al României, iluminat cu culorile drapelului Italiei ca semn al solidarităţii profunde cu Italia şi afecţiune pentru poporul italian”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Twitter.
 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate poporului italian, atât de puternic afectat de pandemie, condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor afectaţi de acest virus.

Şeful statului a subliniat că ţara noastră este alături de autorităţile italiene în eforturile pe care le fac în această perioadă şi de întregul popor italian, greu încercat.

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat de disponibilitatea deplină a României de colaborare pentru a identifica cele mai bune soluţii şi măsuri pentru gestionarea acestei crize, precum şi pentru relansarea economică după rezolvarea crizei sanitare.

Preşedintele României a subliniat că relaţia bilaterală dintre cele două state este excelentă, bazată pe un Parteneriat Strategic în vigoare de peste două decenii, şi că Italia, de-a lungul anilor, a adoptat cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării, care îndură astăzi, alături de italieni, efectele acestei crize grave. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că numeroşi cetăţeni români lucrează în structurile sanitare din zonele cele mai expuse din Italia, contribuind la efortul comun de a alina suferinţele celor afectaţi.

Preşedintele României a prezentat omologului său măsurile adoptate de autorităţile române pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că pandemia COVID-19 reprezintă o provocare la adresa întregii Uniuni Europene şi că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea statelor membre reprezintă cheia depăşirii ei. De asemenea, preşedintele României a exprimat încrederea că doar printr-un răspuns coordonat comun al statelor membre şi al instituţiilor europene se va reuşi protejarea sănătăţii cetăţenilor, asigurarea unui climat de securitate şi stabilitate, precum şi generarea forţei economice de care ţările Uniunii au nevoie pentru a depăşi acest moment foarte dificil.


 

Similare
RECOMANDĂRI