Forţele Aeriene Canadiene au revenit în România: Şase avioane de luptă şi 145 de militari vor apăra spaţiul aerian al NATO la Marea Neagră
Vizualizari:

Forţele Aeriene Canadiene au revenit în România: Şase avioane de luptă şi 145 de militari vor apăra spaţiul aerian al NATO la Marea Neagră

Ceremonia de certificare NATO a celui de al patrulea detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită, a avut loc joi, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Detaşamentul Forţelor Aeriene Regale Canadiene, format din 145 de militari şi 6 avioane CF-188 Hornet, va executa, conform Ministerului Apărării Naţionale, alături de aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, în următoarele patru luni, scrie Calea Europeană.

“Misiunile militarilor canadieni, din perioada septembrie – decembrie 2020, vor sprijini România în executarea misiunii NATO de Poliţie Aeriană prin efectuarea de zboruri/raiduri şi misiuni de instruire, împreună cu avioanele de vânătoare ale Forţelor Aeriene Române”, a afirmat Petrescu, prezent la eveniment, transmiţându-le un călduros bun venit celor 145 de militari care constituie detaşamentul Forţelor Aeriene Regale Canadiene.

Comandantul detaşamentului canadian dislocat pentru misiuni de poliţie aeriană, locotenent colonel David McLeod, a spus că piloţii din subordine vor profita de orice oportunitate pentru a arăta cunoştinţele pe care le au.

Detaşamentul canadian este format din aproximativ 145 de piloţi şi membrii ai personalului tehnic, cu şase aeronave CF-188 Hornet.

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018 şi 2019. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele canadiene.

Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Similare
RECOMANDĂRI