Finanţare pentru rezerva de apă a municipiului Bacău, prin PNDL
Sursa foto:Financiarul Vizualizari:

Finanţare pentru rezerva de apă a municipiului Bacău, prin PNDL

Municipiul Bacău a primit finanţare pentru proiectul care vizează realizarea rezervei de apă din oraş. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, 12 ianuarie a.c., de viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, la Bacău.

Fondurile alocate sunt în valoare de 25.928.794 lei, sumă care provine din bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).
 
„Am semnat astăzi contractul de finanţare pentru investiţiile necesare realizării rezervei de apă a municipiului Bacău. Este un moment important pentru locuitorii municipiului, pentru că era singura şansă să se rezolve problemele pe care le-au avut în ultima vreme aici, în domeniul alimentării cu apă. Înţeleg că este o situaţie mai veche, mă bucur că am găsit împreună soluţia pentru ca oamenii să aibă parte de un serviciu public de calitate”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.
 
Proiectul include realizarea de staţii de epurare şi tratare şi înlocuirea unor conducte de alimentare cu apă.
 
PNDL este un program de finanţare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie în vederea asigurării unui climat investiţional atractiv pentru localităţile României.
 
Pot beneficia de finanţare, în cadrul PNDL, unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.
 
Judeţul Bacău are incluse în PNDL – etapa a doua – un număr de 172 de obiective de investiţii, cu o alocare totală de 817.901.168,51 lei.
 
PNDL I finanţează 95 de proiecte în judeţ, în valoare de 290.114.345,58 lei, dintre care 35 sunt obiective finalizate din punct de vedere financiar.
 
Similare