Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Familia Regală a petrecut sărbătorile pascale la Copenhaga

Familia Regală a petrecut sărbători pascale sută la sută româneşti, cu ouă, drob şi friptură de miel, departe de casă, la Copenhaga. Ambasadorul României în Regatul Danemarcei a oferit un dejun pascal Majestăţii Sale Margareta şi Principelui Radu, pe teritoriu românesc, la reşedinţa istorica a Romaniei din Copenhaga.

Binecuvântarea dejunului pascal a dat-o Preasfinţitul Macarie, episcopul orthodox al Europei de Nord, care a oficiat şi slujba de Înviere de la Biserica din Copenhaga.

Ambasadorul României în Danemarca Alexandru Grădinar şi soţia sa, Andreea, au pregătit tot. Cele două fiice i-au ajutat să vopsească ouăle şi au ales culori vii.

Soţia ambasadorului, şi ea diplomat, a cucerit-o pe Majestatea Sa Margareta cu aranjamentele florale de la masă şi din reşedinţă. Acestea provin chiar de la furnizorul de flori al Reginei Margareta a II-a a Danemarcei.

Familia Regală a vizitat reşedinţa istorică a României din Copenhaga, unde ambasadorul organizează expoziţii româneşti. Cea de acum, dedicata preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, prezintă satul românesc prin ochii fotografului Sorin Onişor. Au văzut-o până acum peste 250 de danezi.

Similare
RECOMANDĂRI