Două românce gemene sunt cele mai tinere alpiniste din Europa care au escaladat Everestul. Se pregătesc pentru un record mondial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două românce gemene sunt cele mai tinere alpiniste din Europa care au escaladat Everestul. Se pregătesc pentru un record mondial

O poveste ce pare ireală e trăită din plin de două ieşence. Iulia şi Delia sunt gemene şi de 7 ani locuiesc în San Francisco, unde lucrează la Google. Le place natura de când se ştiu, iar de aici până la ideea de a cuceri munţii a fost doar un pas. Acum, surorile se pregătesc să doboare un record mondial - să fie cele mai tinere persoane care au urcat cei mai înalţi 7 munţi şi 7 vulcani, din fiecare continent.


 

Gemenele au devenit cele mai tinere surori din Europa care au urcat pe Everest. Aventura lor a început însă în Africa. Kilimanjaro este primul munte, de peste 5000 m, pe care Iulia şi Delia Zanoschi l-au escaladat. S-a întâmplat în 2016, iar experienţa le-a plăcut atât de mult încât şi-au setat un obiectiv şi mai ambiţios.

Numărul femeilor care se aventurează în astfel de expediţii este extrem de mic. Ceea ce a început ca o pasiune pentru natură a devenit o aventură de 5 ani. Aşa că Iulia şi Delia şi-au propus să cucerească vârfuri din ce în ce mai înalte şi să-şi depăşească propriile limite.

Atunci când nu escaladează munţii, gemenele lucrează pentru gigantul Google. Delia la un start-up de robotică, iar Iulia pentru Cloud.

Iulia şi Delia au trecut prin munte experienţe împreună, dar asta le-a întărit. Acum gemenele alpiniste sunt în Parcul Naţional Denali din Alaska, iar pentru sfârşitul acestui an şi-au propus să înfrunte doi munţi din Antarctica.

Similare
RECOMANDĂRI