Corina Creţu: Politica de coeziune ajunge acolo unde sectorul privat nu se aventurează
Sursa foto:euractiv.ro Vizualizari:

Corina Creţu: Politica de coeziune ajunge acolo unde sectorul privat nu se aventurează

Politica de coeziune trebuie menţinută în noul exerciţiu bugetar. Este declaraţia comisarului pentru Politici Regionale, Corina Creţu, şi a fost făcută înainte de primul draft al viitorului buget care va fi publicat săptămâna viitoare de Gunther Oettinger.

Într-un editorial, Corina Creţu se referă la o călătorie în Malta, unde s-a întâlnit cu miniştri maltezi, a vizitat o serie de proiecte finanţate prin politica de coeziune şi a participat la un dialog cu cetăţenii. 

"Având în vedere că în curând Comisia va prezenta o propunere pentru următorul cadru financiar multinanual, a fost important pentru mine să le explic miniştrilor maltezi (în special, Helenei Dalli, responsabilă cu afacerile europene, lui Aaron Farrugia, responsabil pentru fondurile europene şi dialog social, şi Justynei Caruana, ministrul regiunii Gozo) de ce cred că Malta şi Europa au nevoie de o politică de coeziune puternică şi după 2020. Este cea mai importantă politică de investiţii a Uniunii Europene pentru toate regiunile, dar e mai mult decât atât. Toată lumea este de acord asupra dimensiunii sale economice majore - în perioada recentă, au fost create peste un milion de locuri de muncă strict prin intermediul politicii de coeziune, respectiv o treime din totalul acestora, iar asta în timpul celei mai grave crize economice ce a afectat Europa", a menţionat Corina Creţu, citată de euractiv.ro.

Comisia Europeană va prezenta, pe 2 mai, propunerea sa pentru viitorul cadru financiar multianual (2021-2027), iar observatorii aşteaptă o redesenare drastică a Politicii de Coeziune - aproximativ 350 miliarde de euro din bugetul UE, care are drept scop ajutarea regiunilor mai puţin dezvoltate ale blocului comunitar.

Similare
RECOMANDĂRI