VIDEO. Cei mai buni studenţi din Timişoara primesc burse mari decât un salariu minim pe economie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cei mai buni studenţi din Timişoara primesc burse mari decât un salariu minim pe economie

Cei mai buni studenţi din Timişoara, viitori ingineri primesc, burse mai mari decât un salariu minim pe economie. În conturile tinerilor de nota 10 de la Universitatea Politehnică intră în fiecare lună 1500 de lei.

Universitatea Politehnică din Timişopara este una dintre puţinele instituţii de învăţământ superior din România care, pe lângă bursele oferite de stat, acordă şi burse speciale prin care promovează performanţa.

De altfel, acesta este primul an academic în care universitatea oferă burse speciale pentru cei mai buni studenţi. Şi masteranzii primesc burse de merit, iar conducerea univerităţii vrea să sprijine si pe doctoranzi cu ajutorul unor companii din Timişoara.

Vlad este student în anul 4 la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. A terminat anii 2 si 3 cu 10 pe linie, de aceea primeşte lunar bursă de 1500 de lei.

Este primul an academic în care universitatea oferă burse speciale pentru cei mai buni studenţi.

Şi masteranzii primesc burse de merit, care se apropie de 1.000 de lei pe lună. Conducerea univerităţii vrea să sprijine si pe doctoranzi cu ajutorul unor companii din Timişoara.

"Ne gândim la acei doctoranzi care au dorinţa de a rămâne în instituţia noastră şi împreună cu companieiile vom desfăşura un program. Condiâionat de faptul că ei îşi vor desfăşura activitatea în instituţie o perioadă"  - Viorel Şerban, rector Universitatea Politehnica Timişoara.

Studenţii primesc burse dacă au performanţe şi în alte domenii, cultural sau sportiv, pe lângă cel educaţional.  Un ordin al ministrului român al Educaţiei stabileşte că bursa minimă pentru studenţi este de 578 de lei.

Similare