Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Burse şi cărţi pentru românii din diasporă

La şase luni de mandat, ministrul Natalia Intotero prezintă activitatea şi proiectele derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Ministrul a prezentat principalele linii de acţiune şi proiectele proprii derulate de MRP în prima jumătate a acestui an, precum şi stadiul proiectelor destinate românilor din afara graniţelor.

Mii de cărţi în limba română şi sute de ghiozdane cu rechizite au fost dăruite copiilor din comunităţile româneşti din Republica Moldova, în prima jumătate a acestui an, a anunţat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, la bilanţul semestrial prezentat astăzi. În acelaşi timp, 1000 de copii români din Ucraina au primit burse din partea statului român.

Natalia Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni: "Distribuţia a 500 de ghiozdane şi rechizite şcolare, cu accent pe comunităţile istorice. Distribuţia a 3200 de volume în limba română în Republica Moldova. Sunt puse la dispoziţie stagii de perfecţionare pentru profesorii care predau în limba română în Ucraina."

Similare
RECOMANDĂRI