Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mecanismele ce asigură incluziunea socială a copiilor cu autism, la Obiectiv Comun

În cadrul emisiunii de astăzi discutăm despre mecanismele ce asigură incluziunea socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist şi felul în care sunt respectate drepturile acestor copii.

Inteligenţa copiilor cu autism, capacitatea lor de a stoca informaiile, memoria lor vizuală şi auditivă este de-a dreptul de neînţeles pentru noi. Din motiv că le este dificil să comunice cu oamenii din jur şi au uneori comportamente neobiştinuite aceştia sunt deseori respinşi de comunitate, cu toate că incluziunea socială este unul dintre factorii principali ce impulsionează dezvoltarea lor.

Cum pot fi depistate tulburările de spectru autist la copil, ce presupune terapia pentru copiii cu autism şi prin ce metode am putea crea condiţii pentru incluziunea socială pentru aceşti copii speciali, discutăm cu invitaţi în platou, Aliona Dumitraş, director executiv SOS autism” şi Olga Guzun, mama copilului cu tulburări de spectrul autist.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.

 

Similare
RECOMANDĂRI