Învăţământul profesional tehnic dual: oportunităţi şi perspective, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Învăţământul profesional tehnic dual: oportunităţi şi perspective, la Obiectiv Comun

Învăţământul profesional tehnic dual sau aşa-numita ”şcoala fără şomeri” reprezintă o formă alternativă a învăţământului profesional tehnic clasic. Înalt apreciat în ţări europene precum Germania, Elveţia sau Austria, învăţământul dual este centrat atât pe necesităţile elevilor, cât şi a angajatorilor. Discutăm astăzi la emisiunea Obiectiv Comun despre învăţământul profesional tehnic dual: oportunităţi şi perspective.

Acesta îşi propune să ofere şanse egale tuturor tinerilor de a îmbrăţişa o profesie care să le aducă beneficii şi satisfacţie pe termen lung, indiferent de provenienţa socială, iar angajatorilor le oferă acces la forţă de muncă bine calificată, conform cerinţelor.

Învăţământul dual este pilotat în Republica Moldova începând cu anul 2014, iar în anul de studii 2018-2019, peste 70 de companii şi-au arătat intenţia de a oferi locuri de muncă pentru 1650 de elevi. La sfârşitul săptămânii trecute la Chişinău a fost organizată în premieră Ziua Învăţământului Dual.

Invitaţii din această seară vor fi Vadim Bubulici - manager resurse umanem, Vitalie Belîi - director Şcoala Profesională nr 2 şi Victoria Cotici - consultant Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei.

Emisiunea începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.

Similare
RECOMANDĂRI