Interpreta de muzică populară Maria Iliuţ este invitata ediţiei de astăzi a emisiunii Tradiţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Interpreta de muzică populară Maria Iliuţ este invitata ediţiei de astăzi a emisiunii Tradiţii

Interpreta de muzică populară Maria Iliuţ spune că, oriunde s-ar afla, dorul de Crasna, invocat şi în cântecele sale, n-o părăseşte niciodată. Emisiunea „TRADIŢII” de sâmbătă, 16 octombrie, ora 13.00, ne invită în Bucovina. Tatiana Slivca şi echipa de filmare au ajuns în Crasna, unul dintre cele mai mari sate de români din regiunea Cernăuţi.

Surprinsă la baştină, interpreta a vorbit despre tradiţiile locului şi felul cum a reuşit să ajungă printre cei mai îndrăgiţi artişti de la Chişinău, dar, mai ales, să păstreze dialectul bucovinean şi să-l transmită atâtor generaţii de tineri din Ansamblul „Crenguţă de iederă”.

Maria Iliuţ recunoaşte că cel mai mult preferă să doinească pentru că doinele îi răscolesc sufletul, dar desaga de piese pe care le-a cules de la sătenii, alături de care a crescut şi şi-a plămădit talentul, cuprinde toate speciile folclorului. Sofia Vicoveanca spunea: „Rar cine ştie să doinească în brâul carpatin, aşa cum o face Maria Iliuţ.”
 
Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00. 
Similare
RECOMANDĂRI