Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Implicare civică în dezvoltarea infrastructurii locale, la Obiectiv Comun

Dezvoltarea localităţilor reprezintă un proces care depinde, în mare măsură, de băştinaşi. Acolo unde autorităţile publice locale sau centrale ajung mai greu, este de datoria cetăţenilor să se implice pentru a contribui la soluţionarea problemelor din comunitate. Despre exemple de implicare civică în dezvoltarea infrastructurii rutiere, aflaţi în ediţia de astăzi a emisiunii Obiectiv Comun.

Specialiştii afirmă că printre problemele cu care se confruntă aşezările rurale şi urbane, în fruntea listei sunt cele legate de infrastructura rutieră. Deşi autorităţile investesc la nivel naţional şi local în îmbunătăţirea reţelei naţionale de drumuri, în unele comunităţi, cetăţenii au fost promotorii proiectelor de dezvoltare şi chiar au contribuit cu mijloace financiare.

Invitaţii din această seară sunt Ruslan Stânga, director Institutul pentru Iniţiative Rurale şi Oxana Măciucă, manager proiect MiDL, PNUD Moldova.

Emisiunea Obiectiv Comun începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şi tvrmoldova.md.

 


 
Similare
RECOMANDĂRI