Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania PROFII: Lidia Cherdevară, dascăl cu vocaţie

Lidia Cherdevară se visa învăţătoare din copilărie. De-a lungul anilor, şi-a altoit răbdarea, cunoştinţele şi perseverenţa pentru a deveni din ce în ce mai bună la nivel profesional. Şi-a început activitatea acum 46 de ani, în calitate de educatoare la Grădiniţa nr.98 din Chişinău. În 1975, este învăţătoare la Şcoala medie nr.24 din capitală, iar din 1994 – învăţătoare la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”.

Abordarea individuală, jocurile interactive şi dezvoltarea spiritului de echipă definesc stilul de predare al Lidiei Cherdevară.

„În primul rând, copiii trebuie să-şi cunoască ţara, să cunoască limba, să-şi cunoască rădăcinile de unde pornesc. Să fie sinceri, oneşti, muncitori, să nu fie trădători”, ne-a mărturisit învăţătoarea.

În secolul noilor tehnologii, când telefoanele mobile au început să înlocuiască jocul pe teren şi să diminueze comunicarea dintre elevi, diriginta clasei a II-a „A” de la Liceul ,,Gheorghe Asachi” păstrează viu interesul copiilor pentru învăţătură şi activităţile de grup. 

„Sunt foarte mulţumită de profesionalismul dumneaei, deoarece reuşeşte să trezească în copii entuziasmul pentru carte. Pentru mine, spre exemplu, este foarte important acest lucru. Copilul meu doreşte să se ducă la bibliotecă, să ia cărţi, să citească şi nu este entuziasmat de jocurile IT”, spune Elena Pretula. 

Lidia Cherdevară este un profesionist în educaţie şi acest lucru este recunoscut de autorităţi, de corpul didactic, părinţi şi, nu în ultimul rând, de elevi.

Cine sunt următorii eroi ai Campaniei ,,PROFII”, aflaţi, în continuare, la TVR MOLDOVA, în cadrul emisiunii MATINALII, în Telejurnal şi pe www.tvrmoldova.md.

RECOMANDĂRI