Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vladimir Plahotniuc ar fi părăsit oraşul Miami, din SUA, pe 28 august. Ce spune avocatul fostului lider PDM

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe numele căruia instanţele naţionale au emis un mandat de arest, ar fi părăsit oraşul Miami, din Statele Unite ale Americii, pe 28 august. Potrivit liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, Plahotniuc s-ar afla acum în Turcia. Avocatul fostului lider PDM a refuzat să ne comunice unde este, de fapt, clientul său.

Renato Usatîi a scris pe pagina sa de Facebook că Plahotniuc ar fi în Turcia şi că de acolo încearcă să influenţeze politica din Republica Moldova. 

USATÎI DESPRE LOCUL UNDE SE AFLĂ PLAHOTNIUC: "Vladimir Plahotniuc se află în Istanbul, de pe data de 10 septembrie. Zilnic, acesta se întâlneşte cu politicieni şi intermediarii lui Igor Dodon, pentru a influenţa politica moldovenească. Plahotniuc a încercat, de câteva ori, să ajungă pe teritoriul UE, pentru că în SUA nu se mai poate întoarce." 

Conform informaţiilor oferite de organele pentru securitate internă din SUA, Vladimir Plahotniuc a părăsit oraşul Miami pe 28 august, scrie  Ziarul de Gardă, care a verificat istoricul călătoriilor fostului lider PDM.

Contactat de TVR MOLDOVA, avocatul lui Plahotniuc nu a infirmat, dar nici confirmat informaţiile apărute în spaţiul public.

LILIAN ROGAC, avocatul lui Vlad Plahotniuc: "Nu pot să vă comunic locaţia clientului meu şi nu pot să infirm sau să afirm anumite surse care una comunică că e în SUA un că e in Turcia".

Potrivit datelor oficiale, Plahotniuc a intrat în SUA pe 15 iunie 2019, după schimbarea puterii în Republica Moldova. În luna martie a acestui an, Ambasada Statelor Unite la Chişinău a confirmat că Plahotniuc se află în SUA, menţionând că era supus procedurilor administrative de deportare. După plecarea lui Plahotniuc din Republica Moldova, pe numele lui au demarat mai multe cauze penale, iar pe 22 mai judecătorii au admis demersul Procurorilor de la crimă organizată şi au emis un mandat de arest pentru fostul lider PDM. 
Similare
RECOMANDĂRI